Vásárlók > Összegzés

Felhasználó hozzáadása saját kezűleg

 

Általában nincs szükség arra, hogy egy felhasználói fiókot az adminisztrációs felületen hozzunk létre, mert webáruház felületén regisztrált felhasználó adatai automatikusan megjelennek itt. Néhány esetben mégis szükség lehet arra, hogy itt hozzunk létre egy felhasználói fiókot. Ehhez nincs más teendője, mint hogy kattintson a jobb felső sarokban található „Beszúrás” gombra és adja meg a megfelelő információkat.

 

Általános fül

 

Itt adhatja meg a vásárló alap adatait, mint például a vezeték – és keresztnév, e-mail cím és telefonszám. Az itt megadott jelszót meg kell adnia a vásárlónak, hogy később be tudjon jelentkezni a fiókjába. Ki és bekapcsolhatja a hírlevél feliratkozást is. Később hozzáadhatja a vásárlót különböző vásárlói csoporthoz is. Ha alapértelmezetten hagyja, akkor a vásárló semmilyen csoporthoz nem tartozik majd. Az állapotnál tudja engedélyezni, hogy a vásárló be tudjon jelentkezni a fiókjába a webáruházban.

Cím hozzáadása

A vásárló címének megadása nagyon fontos a szállítás szempontjából. Kattintson a zöld „+” gombra és adjon hozzá egy címet a „Cím hozzáadása” pontban. Több címet is hozzáadhat 1 fiókhoz a „+” gombra kattintva, vagy törölhet megadott címeket a „-„ gombra kattintva.Amikor a fenti képen látható mezőket kitölti, kattintson a „Mentés”-re. Nem kell aggódnia, hogy nem ismeri a vásárlók IP címet a tranzakciók nyomon követése miatt, kivéve ha mindenképpen tudnia kell a vásárló regionális helyét is.


 

Tranzakciók kezelése

 

A tranzakciók fülön tudja megadni manuális a tranzakciós adatokat a vásárlónak. Ennek megadásához írja le a tranzakció leírását, a kifizetett összeget és kattintson a „Hozzáadás” gombra. Minden itt megadott tranzakció megjelenik a Tranzakciók lapon.


Jutalompont hozzáadása

 

Ha Ön engedélyezte a jutalompontok rendszerét a webáruházában, lehetősége van itt hozzáadni a létrehozandó fiókhoz.  Jutalompontokat a termékekhez tudja rendelni, melyeket a vásárló megkap, ha megvásárolta a terméket. Ha úgy dönt, hogy direkt a vásárlónak ad jutalompontot, meg kell adnia egy leírást, hogy miért kapta ezt a felhasználó. Ha pontot szeretne levonni a vásárlótól, negatív értékként kell megadnia azt a mezőben.
A vásárló profiljában található egy lista, amely minden jutalompont hozzáadást és levonást tartalmaz. Az egyenleg az felhasználó összes jutalompontját jeleníti meg. A SomaWeb áruház automatikusa kiszámolja a hozzáadott és levont pontok különbözetét.

 

IP címek

 

Az IP cím a vásárló címét adja meg az interneten. Számos webes szolgáltatás áll rendelkezésre az Ön számára, amelyek megadja az IP cím alapján a vásárló helyét.

 

Vásárlók jóváhagyása

A vásárlói fiókokat először jóvá kell hagyni, mielőtt azt a felhasználó használhatná. A műszerfalon az összegző részben láthatja az engedélyezésre váró felhasználók számát. Az engedélyezéshez lépjen a Vevők > Vevők menüpontba és ott az állapot oszlopban láthatja, mely felhasználók várnak épp engedélyezésre. Válassza ki a megfelelő felhasználókat és kattintson az engedélyezés gombra.

Szólj hozzá

Kérlek, a hozzászóláshoz ide kattintva jelentkezz be.