Kategóriák


A webáruház alap témájában a kategóriák a fő oldal fő menüsorában és a termék oldal bal oldalán vannak kilistázva. Ez a navigációs megoldás segít a vásárlónak hasonló termékek között válogatni egy adott kategórián belül. Ezen kívül lehetősége van a vásárlónak különböző kategóriák termékeit összehasonlítani, így megtalálva a számára megfelelőt. Amikor hozzáad egy terméket az áruházához, meg kell adnia, mely kategóriában szeretné elhelyezni azt. Jó ötlet, ha a kategóriákat a termék hozzáadása előtt hozza létre, hogy egy lépésben hozzá tudja adni a termékekhez a megfelelő kategóriákat.

A kategória létrehozásához be kell lépnie az adminisztrációs felületre és a Kategória menüpontba lépni. Ezután jelennek meg az eddig létrehozott kategória nevei.
Néhány kategória az első telepítés során automatikusan létrejön demonstráció céljából. Ezeket a fent említett menüpontban törölheti. A törléshez a megfelelő kategóriát kijelölve jobb felső sarokban található „Törlés” gombra kell kattintania.

A „>” jel az alkategóriákat jelenti. Tehát pl a „Laptop és Notebook > Windows” kategória a „Laptop és Notebook” kategórián belüli Windows laptopokra vonatik

A szerkesztés gombra kattintva az Akció oszlopban szerkesztheti a kategória információit. A „beszúrás” gombra kattintva az adminisztrátor még több terméket tud elhelyezni a webáruházban.Kategória készítése

Mielőtt megtanulná, hogy hozhat létre termékeket, meg kell tanulnia, hogyan hozhat lére kategóriákat. A termék kategória egy alapvető jellemzője a SomaWeb áruházaknak. Az egész webáruház alapvető felépítése a termék kategóriára épül. Minden termék kategória saját oldallal rendelkezik az áruházban, így mutatva meg a benne elhelyezett termékeket.

Ezek a kategóriák segítenek eligazodni a termékek között mind a webáruházban, mind az adminisztrációs felületen. Az adminisztrációs felületen a kategóriák létrehozása segít a tulajdonosnak a különböző termékek nyomon követésében. A webáruházban a vásárlóknak segít a termékek közül megtalálni a számukra legmegfelelőbbet. A fő oldalon a fő menüben és a termék oldalon a kategóra blokkban érhetőek el a kategóriák.


Mielőtt létrehozná a termékét, érdemes időt szánnia arra, hogy kitalálja, milyen kategóriákat hoz létre a termékei számára. Gondolja végig, milyen logika mentén szeretné elhelyezni termékeit.

 

Ha először lépett a Katalógus > Kategóriák menüpontba, láthatja a telepítéskor automatikusan létrehozott kategóriákat. Ezeket nyugodtan törölheti. Új kategória létrehozásához kattintson a „beszúr” gombra a jobb felső sarokban. Ekkor a kategória információs oldalára lép. Itt adhatja meg a kategória adatait 3 lapfülön: „Alap” „Adatok” Design”.