Kapcsolódás az Somaweb adminisztrációs felületére

Az OpeCart adminisztrációs felülete a webáruház azon része, ahol lehetősége van a funkciók módosítására, képek feltöltésére, termékek hozzáadására, a vásárlók nyomon követésére, a kifizetések figyelésére és még sok minden másra. Az adminisztrációs felületen végzett módosításokat fogja látni a vásárló a webáruházban.

 

Hozzáférés az adminisztrációs felülethez

Ahhoz, hogy be tudjon lépni az adminisztrációs oldalra, a webáruház címe után kell írnia azt, hogy „/admin”, például ha az webáruház címe a következő: www.demowebshop.hu akkor az admin belépés itt lehetséges: www.demowebshop.hu/admin.

Ha a telepítési mappa neve változik a telepítés során, akkor az admin felület elérése is ennek megfelelően változik. Például, ha az admin mappa neve admin1-re változik, akkor a belépéshez szükséges url a következő: www.demowebshop.hu/admin1.

Az admin belépéshez szükséges felhasználónév és jelszó a telepítés során kerül regisztrálásra.
 

Azután, hogy megadtuk a megfelelő fiók adatokat, kattintsunk a „Bejelentkezés” gombra, ami az adminisztrációs oldalra irányít. Első belépéskor az adminisztrációs felület fő oldala üres lesz (mint lent láthatja), mert még semmilyen adat nem lett rögzítve (vásárlók, vásárlások, termékek stb.).

 
Műszerfal


A belépést követő első oldal, amit megtekinthet, a műszerfal. A műszerfal fő funkciói egy átfogó áttekintést adnak a webáruházban történtekről. A műszerfal 3 különböző részre osztható:

·         Áttekintés:
Itt 4 darab képernyő modult láthat: a teljes vásárlások számát, az eddigi vásárlások összegét, az összes vásárló létszámát és az épp online felhasználókat.

·         Világtérkép:
Egy világtérkép, ahol nyomon követheti, hogy a vásárlók meg országokból vásároltak Öntől.

·         Eladási statisztika
Itt egy grafikonon láthatja időrendi sorrendben a vásárlók és a vásárlások számát. Az x tengely az időt jelzi, ami lehet óra, nap, hónap, attól függően, melyik nézetet választja. Az y tengely mutatja a teljes vásárlások (sárga) és az összes vásárló (kék) számát.

·         Jelenlegi aktivitás
Ebben a részben azt láthatja, hogy épp hány vásárló regisztrál, lép be a webáruházba, vagy éppen hány vásárol.

·         Legutóbbi rendelések:
Egy lista a legutóbbi rendelésekről és azok adatairól.

 

A műszerfal bal oldalán található menüben található menüpontokban szabhatja személyre webáruházát, melyről szintén talál leírást Tudásbázisunkban.