Szállítás

A szállítás beállításához szükséges modult a Kiegészítők - modulok -> Kiegészítők – modulok menüben a „Szállítást”-t kiválasztva éri el. Itt találja az Somaweb telepítésekor elérhető szállítási módok listáját.

kép

A kiválasztott módot először telepítenie kell, hogy utána ki vagy bekapcsolhassa. Ehhez nincs más teendője, mint az „Akció” oszlopban található telepítés gombra kattintani. Amint feltelepítette, szerkesztheti a beállításait, esetleg törölheti a módot.

 

 

Szállítási mód szerkesztése

 

Minden szállítási módnál szükség van annak beállítására. Itt található néhány jellemző, amit meg kell adnia:

Total

Itt állítja be a minimum árat, ahol kiválaszthatják a szállítást.

Geo zóna

Itt választhatja ki, hogy az adott szállítási mód mely országban érhető el. Ilyen zónákat létrehozhat és szerkeszthet a Rendszer > Lokalizáció > GEO zónák menüpont alatt. Több információért kattintson ide: http://docs.opencart.com/en-gb/system/localisation/geo-zone/

Állapot

Ez mutatja meg, hogy a szállítási mód elérhető-e a webáruház oldalán.

Sort Order

A rendezési sorrend a rendelkezésre álló szállítási módok között befolyásolja a szállítási mód elhelyezését. Az 1-es rendezési sorrendben lévő szállítási módot egy másik szállítási módszer fölött helyezzük el, a rendelés sorrendjében, 2-es sorrendben.

 


 

Szállítási mód a webáruházban

 

A szállítási módok szerkesztésekor lehetősége van azt engedélyezni a vásárlók számára a „Kosár”-ban és a vásárláskor az összesítő oldalon.

 

kép

 

A „Kosár”-nak van egy speciális funkciója, amit a kosár tartalmának megtekintésekor láthat, itt a vásárló egy kalkulált árat talál a termék és a szállítás összegéről. Ezt a lehetőséget az „Order totals” menüben tudja ki és bekapcsolni. Amikor a vásárló megadja, hová szeretné kiszállíttatani a terméket, egy felugró ablak jelenik meg az Ön által megadott szállítási lehetőségekkel.

 

kép

 

Azután, hogy a vásárló kiválasztotta a számára megfelő szállítási módot, annak összege hozzáadódva megjelenik a „Kosár tartalma” oldalon.

 

Összegzés

 

A vásárlás összegzésekor a 4. lépés a szállítási mód kiválasztása, mielőtt kifizetné a vásárló a terméket. Itt minden mód megjelenik, ami az adminisztrációs oldalon engedélyezve lett.

 

kép

 

Támogatás

Ha további segítséget szeretne kérni a szállítási modulokkal kapcsolatban, kérem látogassa meg a Támogatási fórum „szállítási modulok” oldalát