Marketing

 

A SomaWeb műszerfal marketing részlege lehetővé teszi a létrehozott marketing kampányok hozzáadását és nyomon követését. A Marketing menüpontba lépve a Marketing, Kuponok és Levél menüpontok érhetőek el.
Az első menüpontban a marketing nyomon követését figyelhetjük meg. Ezen az oldalon kereshetünk a marketing kampányaink között és figyelhetjük, hogyan teljesítenek. Példaképpen adjunk hozzá egy marketing kampányt a „Tartalom jövője” névvel.

Ehhez kattintsunk a „Hozzáadás” gombra a jobb felső sarokban.(1) Kampányok között név, létrehozás dátuma és a Követő kód alapján lehet keresni. Meglévő kampány szerkesztéséhez kattintson a szerkesztés gombra (2)

Kampány létrehozásakor néhány mező kitöltésére van szükség.Követőkód

 

Kampányainak nyomom követésének segítségeként a követőkód hozzáadódik a marketing kampány URL-jéhez. A kódot beágyazhatja a webhelyén kiválasztott összes linkre.

Amikor új bannert készít egy hirdetéshez az webáruházán vagy más online média felületen, új marketing kampányt kell készítenie. Az új kampány segítségével nyomon követheti, hogy hány kattintást kap és honnan, ha a követőkódöt beágyazza a kampány linkjébe.

 

Példa: 3 különböző média felületen hirdetést indít. Mindegyikhez hozzá kell adnia egy új média kampányt és minden egyes média platform nevét hirdetnie kell. Így nyomon követheti, hogy hány kattintást kap az egyes webhelyekről. Egyszerűen csak meg kell adnia a linket az egyes marketing kampányok beágyazott nyomkövetési kódjával.