Rendelések kezelése

 

Amint a vásárló leadta a rendelését, automatikusan meg fog jelenni a Rendelés menüben, hogy Ön bármikor nyomon tudja követni a folyamatot. Az adminisztrációs felületen minden rendelést látni fog, továbbá hozzáadhat rendeléseket vagy szerkesztheti a meglévőket.

 

Rendelési adatok megtekintése

A rendeléseket az Eladások > Rendelések menüben találja. Ezen az oldalon minden eddigi rendelést látni fog.

·       Az alábbi adatokkal jelennek meg a rendelések a listában:

  • Rendelés ID: egy szám, amelyet a rendszer a rendeléshez rendelt a fizetési visszaigazolás után
  • Vásárló: A vásárló neve
  • Állapot: Itt frissül a rendelés állapota. A rendelést követően „Folyamatban” állapotba kerül a rendelés. Ezt módosíthatja az alábbiakból bámelyikre: Hiányzó rendelések, Törölve, Teljesítve, Elutasítva, Hiba, Folyamatban stb.
  • Összesen: A rendelés teljes ára.
  • Létrehozva
  • Módosítva
Amikor egy rendelés a listába kerül, lehetősége van szerkeszteni, vagy törölni azt, továbbá kereshet a rendelések között, vagy hozzá is adhat új rendelést.

 

Rendelés keresése

 

A „szűrő” gombra kattintva lehetősége van adott információkat megadva a rendelések között keresni. Lehetősége van megtalálni egy rendelést a létrehozás dátuma, vagy a vásárló alapján. A „szűrő” nem tud keresni megrendelt termék alapján. Tovább információt a szűrő oldalra kattintva talál.


Rendelés szerkesztése vagy hozzáadása saját kezűleg

 

A rendeléseket azt követően módosíthatja, amint a vásárló végigment a rendelés teljes folyamatán. Ezután lehetősége van szerkeszteni, vagy új adatot hozzáadni, mint pl ajándék utalvány, vagy jutalompont. Saját rendelés leadásához a „Beszúrás” gombra kell kattintania. Egy létező rendelés szerkesztéséhez pedig az Akció oszlopban kattintson a szerkesztés gombra.

 

Vásárló adatok

 

Az első rész, amit módosítani tud a megrendelésen, az a vásárlói adatok. Ha egy regisztrált vásárló nevét gépeli be, akkor a rendszer automatikusan kitölti a megadott információkkal a mezőket.

Fizetési adatok

Ha a vásárló korábban már megadta a címét, a „Cím választása” mezőben ki tudja választani azt. Ha nem, saját kezűleg kell megadnia azt.
Szállítási adatok

 

Itt adhatja meg a szállítási címet. Ha a szállítási és a számlázási cím megegyezik, másolja és illessze be azokat.

 

Termékek

A „Termék választása” mezőben válassza ki a terméket. Az itt kiválasztott termék hozza létre a hozzá tartozó speciális beállításokat.


Utalványok

Ha a vásárló ajándék lapot szeretne a rendeléséhez, itt tudja megadni a hozzá szükséges adatokat.

 

Teljes

Ebben a részben a teljes árat tekintheti meg a különböző kiegészítések/levonások (ajándék kártya, kuponok stb.) után.


A fenti képen szereplő mezők (mint például a Kuponok, ajándék kártyák, jutalmak) kiegészítőként telepítés után használhatók. Ez egy lehetőség a rendelés alakítására.

Nyomtatható számla

Ha számlát szeretne nyomtatni, menjen az Eladások > Rendelések menübe. A rendelés lista felett jobb oldalon található a „Számla nyomtatása” gomb. Válassza ki, mely rendelésről szeretné a számlát kinyomtatni és kattintson rá. Ez egy nyomtatható számlát készít a rendelésről. Ezt kinyomtatva csatolhatja a szállításkor a termékhez.